Terme Snovik so konec januarja 2019 praznovale 17 let delovanja. V vseh teh letih v termah svojo ponudbo neprestano nadgrajujejo in tako privabljajo v naše lokalno okolje tako domače kot tuje goste.

Na praznovanje ob tem pomembnem jubileju je bila povabljena tudi Območna obrtno-podjetniška zbornica Kamnik. Povabila term, kot enega naših večjih članov, smo bili na zbornici zelo veseli. Praznovanja se je udeležila podpredsednica zbornice, Lidija Grzinčič Krt.

»Vse kar delamo mora prinesti veselje,« je ob otvoritvi slovesnosti poudarila direktorica Term Snovik, Petra Zlatoper. Ponosni so na močno, strokovno in delovno ekipo sodelavcev, ki je odgovorna za vsakoletno rast. Ponosni so tudi na zaključen projekt »Kneippanje«, ki predstavlja nadgradnjo obstoječi ponudbi. V okviru projekta so postavili tri bosonoge poti, za najdaljšo, 3,2 km dolgo tematsko pot so lani oktobra na Dnevih slovenskega turizma v Portorožu prejeli nagrado za najboljšo tematsko pot.

Terme Snovik so prijazne okolju, energetsko varčne in učinkovite, zato se lahko pohvalijo s številnimi drugimi nagradami in priznanji. Med drugim so že leta 2008 pridobili prestižni znak Eko marjetica. To je priznanje Evropske unije za okolju prijazne turistične namestitve.

Na slavnostnem dogodku smo izvedeli, da bodo v Termah Snovik v letu 2019, poleg klasičnih storitev, dali velik pomen širjenju Kneipp produktov, kot naravi in človeku prijaznega načina ohranjanja zdravja in premagovanja življenjskih izzivov na vseh področjih delovanja. Vodna terapija, gibanje, uravnotežena prehrana, uporaba zelišč in zdrav življenjski slog so temelj za daljše in bolj kakovostno življenje. Kneippova filozofija zdravega načina življenja je zelo preprosta in primerna za vsakogar, še pravijo v termah.

Na obletnici so podelili tudi nekaj zahval. Prokurist term Ivan Hribar se je še posebej zahvalili vaščanoma Snovika, ki sta pomagala pri izgradnji bosonoge poti, to sta naš član Silvo Osolnik (na sliki desno) in Janez Urankar, ter jima podelil nagrado.

V Termah Snovik so namreč v okviru dvoletnega projekta »Zdravi v naravi s Kneippanjem« leta 2018 odprli daljšo 3,2 kilometrov dolgo in krajšo bosonogo pot. Daljša pot je speljana ob obstoječi poti Palčka Snovička in vključuje tudi elemente za razgibavanje, štorkljasto hojo po strugi potoka in snoviški zeliščni napitek.

Od kod ideja za ta projekt? Sebastian Kneipp, nemški duhovnik in vodni terapevt (1821 – 1897) je postavil sistem 5 stebrov za ohranjanje zdravja telesa in duha: voda, zelišča, gibanje, prehrana in ravnovesje. Kneippova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakega izmed nas. Hoja z bosimi nogami je ena najbolj učinkovitih naravnih telesnih terapij.

Lidija Grzinčič Krt, podpredsednica OOZ Kamnik