20140619
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
simonov-zaliv-1

Simonov zaliv

Staro mediteransko mestece Izola se naslanja na jugozahodno obalo Tržaškega zaliva, kjer se pristna tradicija ribištva in vinarstva, mistični sledovi preteklosti ter prijaznost domačinov stapljajo v nepozaben mozaik doživetij. Temperamentni utrip mesta in romantični značaj kar vabita v svoje naročje, zato pravijo, da Izole ne pozabiš nikoli.
Manziolijeva palača.

Izola ima zanimivo staro mestno jedro z mnogimi trgi in starimi hišami.
Na sliki Manziolijeva palača.

Marina Izola

Marina Izola se nahaja na robu mesta. Predvsem v poletnih mesecih je tukaj možno videti tudi kakšne luksuzne jadrnice in jahte.

Muzej Prenzana

Muzej o zgodovini ozkotirne železnice se nahaja v starem mestnem jedru. Pot Parenzane je danes preurejena v pešpot in kolesarsko pot.

Petelinji rt

Petelinji rt s svetilnikom je priljubljena točka za sprehode, plavanje ali uživanje v sončnih žarkih.

Razgibana zgodovina ribiškega mesteca je ustvarila čudovite arhitekturne zaklade in stare legende, ki vas popeljejo nazaj v čas, ko je bila Izola še otok. Duh Mediterana lahko občutite ob vsakem koraku po strnjenih srednjeveških ulicah, ob pogledu na zibajoče se barke v pristanišču, ob sproščenem klepetu domačinov in ob vonju morskih kulinaričnih specialitet v družbi žlahtne vinske kapljice. V Izoli vam nikoli ne bo dolgčas, saj se skozi vse leto vrstijo razne športne, kulturne in zabavne prireditve, ki svoj navdih iščejo v starih navadah in tradicijah.

Muzeji, galerije in umetniški ateljeji vas bodo popeljali v svet istrske umetnosti in obrti, če pa si želite prave duhovne osvežitve, se popeljite po valovih Jadrana.

Slikovito podeželje Izole s številnimi dolinami in dolgimi hribi je hram gurmanskih užitkov, ki jih lahko odkrivate v številnih domačih gostilnah in turističnih kmetijah, največkrat s čudovitim razgledom na Tržaški zaliv. Izolsko zaledje ponuja nešteto možnosti za potepanje in odkrivanje naravnih lepot istrskega gričevja, ki ga krasijo prikupne kamnite hišice in stare cerkvice. Po njem se lahko odpravite peš, s kolesom ali celo na konjskem hrbtu. Ne daleč stran vas vabita tudi Koper – mesto stoterih dimnikov in mesto rož – Portorož.

Rezervirajte si termin, na slovenski obali!

Simonov zaliv v Izoli nudi prijetne počitnice za vsakogar. Lahko boste uživali v dolgih sprehodih, se predajali športnim užitkom ali preprosto uživali na plaži in se predajali soncu.

Obisk Mesečevega zaliva je še prijetnejši pred in po glavni sezoni, ko še ni preveliko gneče in so tudi temperature še zmernejše. Rezervat je del krajinskega parka Strunjan in je zelo zanimiva sprehajalna pot zaradi svojih prepadnih sten. Do rezervata lahko pridemo iz kopališča v Strunjanu ob vznožju klifa, od cerkve sv. Marije in Strunjanskega križa nad klifom ali iz Simonovega zaliva ob vznožju klifa.
Kopni del rezervata je porasel z značilnimi submediteranskimi drevesnimi in grmovnimi vrstami (mali jesen, črni gaber, ruj itd.), na rtu Ronek pa uspevajo tudi prave sredozemske rastline, kot sta mirta in jagodičnica. Informativne table so postavljene ob vznožju klifa in ob poti nad klifom.

Ogled Arheološkega parka Simonov zaliv-Izola

V parku so na ogled obnovljeni zidovi stanovanjskega dela, ki so bili odkriti med izkopavanji v 20. stoletju, na severnem delu je položen del rekonstruiranega talnega mozaika iz stanovanjskega dela, na jugu pa hodnik, ki povezuje vilo in pristanišče. V zaledju vile so bili odkriti tudi ostanki vodovoda, ki je kompleks vile oskrboval z vodo.

istralandia
istralandia 2

Nedaleč stran od Simonovega zaliva se nahaja “Aquapark Istralandia”

Ta zanimivi vodni svet se razteza na površini 81.000 m2. Od obale je oddaljen vsega 5 kilometrov in je odlično geostrateško umeščen na izhodu iz istrskega ipsilona (Nova vas), na cesti med Novigradom in Brtoniglo. Istralandia ponuja obilo navdušenja ob zajamčeno visoki stopnji adrenalina z 20 različnimi tobogani, z več kot 1,2 km cevi, od visokih in strmih za pogumne do toboganov z gumijastimi čolni in cevastih toboganov, zadnje iznajdbe tehnologije z različnimi nagibi. Tukaj je tudi največji bazen z umetnimi valovi v tem delu Evrope, na katerih lahko deskate, plavate in lebdite z gumijastimi čolni.

Počitniške kapacitete OOZ Kamnik

Počitniški apartma se nahaja na naslovu CESTA V JAGODJE 2, naselje JAGODJE, Izola. Apartma je v prvem nadstropju, stanovanje številka 3 nad trgovino Mercator v križišču oziroma v neposredni bližini se nahaja trgovina Spar.

Cene

V sezoni od 15.06. do 15.09

Člani

40nočitev

Ostali

55nočitev

Izven sezone od 15.09. do 14.6.

Člani

25nočitev

Ostali

45nočitev

DOPLAČILA: 60,00 € za čiščenje/apartma in 6,00 €/osebo za brisače, posteljnino in kuhinjske krpe

Cene vključujejo DDV

Pravilnik o letovanju

Poglejte si še počitniške kapacitete v Kranjski gori