slide-kg1
slide-kg2
slide-kg3

Kranjska gora

Sveža poletja, slikovita pomlad in jesen, zasnežene zime in neokrnjena narava v Zgornjesavski dolini vam ponujajo tisočere možnosti za mirne ali aktivne počitnice v vseh letnih časih. Pravijo, da se v Kranjsko goro najprej odpraviš smučat, potem pa se vrneš poleti, spomladi, jeseni… in se vedno znova vračaš.

V Kranjski gori je ena najlepših slovenskih kolesarskih in rolkarskih poti, ki vas vodi od Rateč skozi Kranjsko Goro, mimo Gozd Martuljka, vse do Mojstrane. Pot je zelo slikovita, saj deloma poteka po opuščeni železniški progi, prek mnogih mostov, skoraj v celoti ločena od motornega prometa. Brez hudih vzponov, z okrepčevalnicami in lepo urejenimi počivališči je primerna tudi za otroke

Kolesarski navdušenci boste radi obiskali kranjskogorski kolesarski park s svojimi progami, od začetniških do najbolj zahtevnih. Pričakujejo vas tri osnovne linije, ki že s svojimi imeni nakazujejo način vožnje: downhill, airline in lunapark. Bike Park za adrenalinsko kolesarjenje pa ponuja freeride, spuste čez mize, skakalnice, gugalnice in dirt jump park.

Uživate v pohodništvu in opazovanju neokrnjene narave? Obožujete svežino gorskega zraka? Potem morate priti v Kranjsko goro, na odkrivanje več kot 100 km pohodniških poti, od najlažjih rekreativnih do resnih gorniških tur. Naj jih naštejemo samo nekaj: Alpe Adria Trail, Via Alpina, Jakobova romarska pot, Pravljična pot 10 koč.

V Julijskih Alpah je približno 150 dvatisočakov, ki omogočajo prave alpinistične in plezalne avanture. Med alpinističnimi smermi je zagotovo najmogočnejša Triglavska severna stena. Sicer pa lahko izbirate med alpinističnimi smermi različnih zahtevnosti med katerimi je tudi slovita in tehnično zelo zahtevna smer Sfinga. Po Zlatorogovih policah lahko prečite steno po celotni širini treh kilometrov! Če ste manj izkušen plezalec, pa sta za vas primerni Nemška in Slovenska smer.

Navdušenci nad športnim plezanjem lahko izbirajo med začetniškimi smermi (Urbasova skala nad vasico Dovje) ali tehnično zahtevnejšimi smermi na Blaščevih skalah. Na vrhu ste poplačani z veličastnim pogledom, z vrha pa lahko opravite 80 m adrenalinski spust.

Po umetni plezalni steni lahko poplezate v Gozd Martuljku, otroci pa bodo uživali na 5 m visoki plezalni steni pri poletnem sankališču »Besna Pehta«.

Zgornjesavsko dolino lahko prepešačite, prekolesarite ali pa celo preletite. Z jadralnim padalom se vam čudovita dolina odpre čisto drugače kot z vrhov gora! Če nimate svojega jadralskega letala, so v kranjski gori poskrbeli tudi za vaš prvi skok s padalom – za skok v tandemu. Je morda golf vaš priljubljeni šport? Potem verjetno poznate čudovito okolje ob sotočju Pišnice in Save Dolinke, kjer vam golf klub Kranjska Gora nudi igrišče, ki obsega 6 lukenj, primernih za začetnike, pa tudi za izkušene igralce. Poleg igrišča je vadbišče za trening vseh vrst udarcev. Začetniki se lahko udeležite skupinskega tečaja igranja s profesionalnim učiteljem golfa.

Kaj pa »ujemi in spusti«? Če ste navdušeni ribiči, vas v jezeru Jasna in reki Savi Dolinki čakajo potočna postrv, šarenka in zlatovčica. Če se ulovu nikakor ne boste mogli upreti in ga spustiti nazaj v vodo, svoj ulov v skladu z ribiškimi pravili seveda lahko postrežete tudi za kosilo.

Poletno sankališče »Besna Pehta«, zabava na »Bedančevi drči« in panoramska vožnja s sedežnico Vitranc so še posebej zanimivi za trenutke, ko nismo razpoloženi za večje športne podvige ali pa želimo poskrbeti za zabavo najmlajših. Medtem ko vam »Besna Pehta« dvigne srčni utrip, je proga poletnega tobogana dolga le 70 m, a je spust po njej zelo zabaven. Do začetka »Bedančeve drče« vas pripelje tekoči trak, potem pa se lenobno ugreznite v mehko zračno blazino in zdrsite po progi z do 25 % naklonom.

Rezervirajte si termin, v slovenskih Alpah.

Ste vedeli, da se v Kranjski gori lahko srečate z Vandotovimi pravljičnimi junaki? 

kekčeva-dežela
kekčeva-dežela2

To doživetje morate podariti svojim otrokom in vnukom. In sebi tudi. Za nekaj ur se boste vživeli v svet pravljic, se vrnili v spomine, ko ste se tudi vi bali Bedanca in Pehte.

Nikakor ne smete zamuditi obiska v Kekčevi deželi.Tam vam bo Kekec povedal, kako je Bedanca ugnal, slišali boste milo petje Mojce. Rožle – saj ga poznate, kako se boji Bedanca, ki ga boste slučajno slišali smrčati v njegovi koči. Boječi Kosobrin si je sezidal pravo gozdno skrivališče, tata Pehta pa je z leti postala prav prijazna in vam bo postregla z »arcnijami«, ki jih zna zvariti le ona.

Obisk Kekčeve dežele je voden, tja vas popelje Bedančev avtobus. Obisk je možen:

maj – junij: vsak dan razen nedelje
julij – avgust: torek, četrtek, sobota in nedelja
september in do 19. oktobra : sobota, nedelja

Pomlad, poletje in jesen v Kranjski gori vam ponujajo tudi možnosti prečudovitih izletov, obiskov koč, naravnih lepot in kulturnih znamenitosti.

Le nekaj minut hoda od centra mesta, mimo Hotela Lek, najdete miren kotiček za sprehod ob jezeru Jasna, ki je sicer umetno jezero. Sprehod do jezera priporočamo vsem tistim, ki bi radi odšli na sprehod iz Kranjske gore peš, morda uspavali otročka v vozičku, ki kljub svežemu zraku noče in noče zaspati in vsem tistim, ki ne marate hoditi prav daleč. Od Jasne naprej sledi še precej zanimivih ogledov v smeri proti Vršiču, vendar vam priporočamo, da od tu pot nadaljujete s kolesom ali avtom.

V Ratečah lahko obiščete izvir naše najdaljše reke. Iz Kranjske Gore se peljete mimo Podkorena. Le-ta leži na nasprotnem bregu Save Dolinke, na sončni strani doline, ki so jo v preteklosti izoblikovali ledeniki. Malo za Podkorenom se pripeljemo do naravnega rezervata Zelenci, kjer je izvir Save Dolinke. Ime pove, kakšne barve je majhno jezero, ki leži na močvirnatem terenu. Kmalu za Zelenci se dolina odpre in na jug se odcepi dolina Planice, potem smo kmalu v Ratečah, zadnji vasi pred mejo z Italijo in enem najhladnejših krajev v državi.

Planica in Tamar. S kolesom ali avtom. Dolina pod Poncami, kjer si lahko ogledamo skakalne naprave, na katerih naši športniki dosegajo najboljše rezultate na svetu. Ob pogledu nanje (od spodaj navzgor), človeku zastane dih. Ob pogledu iz zaletišča pa si rečeš »vsi, ki si upajo sem gor, so zmagovalci«.Gradnja skakalnih naprav je bila možna zaradi značilne ledeniško oblikovane doline, ki nas mimo skakalnic pripelje do začetka malo bolj resnega vzpona. Še dobro, da zapornica preprečuje avtomobilom vožnjo v globino doline, saj lahko tako kolesarji mirno uživajo pri vožnji v lepem naravnem okolju. Peščena cesta, na nekaterih delih tudi polna skal, ki jih hudourniki privalijo izpod strmih sten v dolino, nas skozi gozd pripelje do zelene oaze ob vznožju sten in na sam rob Triglavskega narodnega parka. Tamar je ena najlepših dolin in planinski dom na koncu naše poti nam lahko nudi prijetno okrepčilo. Od tu naprej gre samo še peš, saj mogočne stene Jalovca zahtevajo vrnitev po isti poti.

Vršič, naš najbolj znan gorski prelaz. Cesta čez prelaz, povezuje Gornjesavsko dolino z dolino Trente na primorski strani, je bila zgrajena v prvi svetovni vojni. Izlet na Vršiški prelaz nam med potjo odpiraj lepe razglede na okoliške gore, ki jim prihajamo vedno bliže. Za bolj zagrizene je na razpolago še vzpon do Poštarskega doma nad prelazom, do katerega nas pelje strma, peščena pot, s katere se nam razkrijejo še dodatni razgledi. Samo dobrih 80 višinskih metrov nas loči do samega vrha in če ne s kolesom, se je vredno za dodaten razgled potruditi peš.

Zimske aktivnosti

smučanje
smučanje2

Ko Zgornjesavsko dolino prekrijeta led in sneg, se zimsko veselje prične. Spremljajo vas nepozabni gorski pohodi in vzponi, turna smuka, sankanje in krpljanje pa tek na smučeh in drsanje. Pod žarometi vas čaka nočni slalom, nočno sankanje, lahko obiščete eskimsko vas, se prepustite kulinaričnim dobrotam lokalnih ponudnikov.

Na pobočju nad Kranjsko Goro je kraj za resen trening in športno zabavo. Preizkusite se lahko na alpski progi ali pa zasmučate med vratci na nočnem slalomu pod žarometi in se vsi lahko preizkusite v vožnji na čas.

Medtem, ko se vi predajate smučarskim užitkom, za vaše otroke poskrbijo v smučarskem vrtcu za otroke, kjer jih bodo prijazni inštruktorji ob pomoči otroškega smučarskega traku in različnih animacijskih ovir hitro “postavili na smuči”. Tisti nekoliko večji, ki si želijo drsati, pa bodo lahko obuli drsalke in se imeli lepo na drsališču pri hotelu Kompas.

 

Počitniške kapacitete OOZ Kamnik

Apartma se nahaja v novi večstanovanjski stavbi na naslovu Savsko naselje 31a, Kranjska Gora, tik ob cesti, nasproti bencinske črpalke PETROL. Bivanje v Kranjski gori vam bo zagotovo omogočilo prijetno sprostitev in možnost oddiha ter športnih in drugih aktivnosti. Nekaj možnosti, kako aktivno in prijetno izkoristiti počitnice v Kranjski gori, smo vam pripravili v nadaljevanju.

Cene

V sezoni: 1.12. – 31.3. in 1.7. – 31.8.       

Člani

40nočitev

Ostali

55nočitev

Izven sezone: 1.4. – 30.6. in 1.9. – 30.11.

Člani

25nočitev

Ostali

45nočitev

DOPLAČILA: 40,00 € za čiščenje/apartma in 6,00 €/osebo za brisače, posteljnino in kuhinjske krpe

Cene vključujejo DDV

Pravilnik o letovanju 

Poglejte si še počitniške kapacitete v Simonovem zalivu