Epidemija, ki je v začetku leta 2020 vdrla v naša vsakdanja življenja, je dokazala kako pomembni sta higiena in dezinfekcija. Ne zgolj zaradi virusov, ampak tudi zaradi bakterij in glivic, ki lahko pri dolgotrajni izpostavljenosti ogrožajo naša življenja. Pri IZA EFFECT iz Kamnika so se tega pričeli zavedati že leta 2008, ko so začeli razvijati lastno dezinfekcijo na osnovi vodikovega peroksida. V začetku junija se je slovensko podjetje predstavilo na dubajskem dogodku The Dubai Hotel Show, kjer so predstavili svoje izdelke.

 

Podjetje, ki ga že vse od ustanovitve uspešno vodi Irma Vodlan, je kot enega izmed razlogov za udeležbo navedla: “Za sejem v Dubaju smo se odločili zaradi pomanjkanja tovrstnih dogodkov v Evropi. Poleg tega pa naše dezinfekcijsko sredstvo ne bazira na alkoholu in je zaradi tega potencialno še bolj zanimivo za arabske trge.”

 

Pred nekaj leti je IZA Effect stopila v sodelovanje s šentjernejskim podjetjem Iskra Pio, ki so prvovrstni na področju sterilizacije v farmaciji in industriji, kar je doprineslo k izboljšavi in inženirskim nadgradnjam aerosolnih naprav visokega kakovostnega razreda.

 

IZA Effect je med 31. majem in 2. junijem 2021 v središču World Trade Center Dubaj predstavila svoje glavne produkte; naprave Decon v treh velikostnih razredih, ročne foggerje in dezinfekcijska sredstva IZA Effect za različno uporabo – odpravo plesni, čiščenje vodnih sistemov, dezinfekcijo rok, dezinfekcije hotelskih sob, bolnišnic, pisarn, športnih pripomočkov, prostorov za hišne ljubljenčke in avtodomov.

 

Odziv obiskovalcev sejma, ki je namenjen poslovnim uporabnikom, je bil nad pričakovanji, kar je potrdil tudi Iztok Franko iz Skupine Pesakrompir, specialist za trge bližnjega vzhoda: “Kljub temu, da je celoten trg po več kot letu dni trajajoči pandemiji zasičen z raznimi dezinfekcijskimi sredstvi, je bil odziv tu nadpovprečen. Dejstva so jasna. IZA ima svoje napredne naprave, ki lastno dezinfekcijsko sredstvo bistveno bolje razpršijo v prostor. Hkrati pa njihova dezinfekcija na dolgi rok ne poškoduje notranjih elementov, pohištva in ostalim površin.”

 

Irma Vodlan se je zato odločila, da se kot obiskovalka z ožjo ekipo konec junija udeleži še sejma Arab Health v Dubaju, ki je v tem predelu sveta najpomembnejši dogodek na področju zdravstva. IZA naprave se namreč že aktivno uporabljajo v slovenskih bolnišnicah, še večji potencial pa vidi v Združenih arabskih emiratih. Da je bil prejšnji obisk Dubaja uspešen, pa kažejo tudi trenutna dogovarjanja za distributerstva tako v Združenih arabskih emiratih, kot tudi Afriki.

 

Blagovna znamka IZA Effect pa je tudi ena prvih, ki je potrdila svoj nastop na prihajajočem EXPO 2020 Dubai, ki se bo pričel oktobra in bo potekal 6 mesecev. Omenjeni vele dogodek si bo ogledalo po napovedih organizatorjev 25 milijonov obiskovalcev, slovenski – zeleni – pavilijon pa tja do 1,5 milijona.