Loading Dogodki
  • This dogodek has passed.

Sprehodite se po moskovskih ulicah in bodite priča živahnemu utripu ruske prestolnice, ki je veličastna, kot že dolgo ne.

ODHOD: 12. 3. 2020
POVRATEK: 15. 3. 2020
ČAS POTOVANJA: 4 dni | 3 noči
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 25
VIZUM: ruski

  1. dan: LJUBLJANA−MOSKVA | večerja

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v dopoldanskih urah in odhod letala v Moskvo. Prihod na moskovsko letališče in prevoz do hotela. Zvečer obisk znamenitih moskovskih metro postaj, ki jih zaradi veličastne arhitekture imenujejo tudi “podzemni muzej”. Popeljali se boste z moskovskim metrojem, ki sodi med najbolj točne na svetu. Večerja in prenočevanje.

  1. dan: MOSKVA | zajtrk, večerja

Zajtrk in panoramski ogled mesta z avtobusom. Popeljali se boste po glavnem mestu Ruske Federacije, med vožnjo občudovali raznolikost 12–milijonskega mesta in se ustavljali pri pomembnejših znamenitostih: Kremelj (zunanjost) in njegove cerkve, Rdeči trg, cerkev Vasilija Blaženega, Bolšoj teater, Univerza Lomonosov, Novodevični samostan, stadion Lužniki… Popoldan sledi ogled notranjosti Kremlja, okoli 28 ha velikega središča mesta, za katerega so stari Moskovčani govorili: “Nad Moskvo je Kremelj, nad Kremljem je le še Bog.” V Kremlju se boste sprehodili do stolničnega trga, mimo Velike kremeljske palače in carskega zvona, ki velja za največjega na svetu. Obiskali boste lahko veličastno kremeljsko Katedralo ter Zakladnico (doplačilo), v kateri je našel prostor muzej zbirk nakita in oblačil, hranijo pa tudi eno najbogatejših zbirk kronskih draguljev na svetu. Večerja in prenočevanje.

  1. dan: MOSKVA–SERGIJEV POSAD–MOSKVA | zajtrk, večerja

Zajtrk. Ta dan se boste opravili na celodnevni izlet v Sergijev Posad. Mestu, ki pomeni za rusko pravoslavno Cerkev to, kar pomeni za katolike Vatikan, kraljuje veličasten samostan Troice−Sergieva Lavra, ki je eden najstarejših odprtih pravoslavnih samostanov v Rusiji.

Znotraj samostanskega kompleksa se bohoti več cerkva z značilnimi čebulastimi kupolami, poslikanimi v modri barvi. Sprehodili se boste po samostanu in spoznali življenje menihov. Privoščili si boste tudi pravo rusko kosilo. Pozno popoldan vrnitev v Moskvo, večerja in prenočevanje.

  1. dan: MOSKVA–LJUBLJANA | zajtrk

Zgodnji zajtrk in prevoz na letališče ter direktni polet letala proti Ljubljani. Prihod v Ljubljano v dopoldanskih urah.

CENA

pri udeležbi najmanj 30 oseb 809 €/ osebno

pri udeležbi najmanj 25 oseb 835 €/ osebo

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana–Moskva–Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, avtobusni prevoz letališče−hotel−letališče, 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3*- 4* v Moskvi v širšem centru mesta v dvoposteljnih sobah, avtobusni panoramski ogled Moskve, ogled metro postaj, ogled Kremlja (pritličje in katedrala), izlet v Sergijev Posad s kosilom, lokalnega vodnika in slovensko vodenje ter organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): ruski vizum 85 €, enoposteljna soba 95 €, katedrala in zakladnica Kremlja 28 €, (druga doplačila): večdnevna vozovnica za metro pribl. 7 €.

OPOMBA: triposteljne sobe so na vprašanje–to so dejansko dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem in so primerne za otroke do 12. leta.

OPOMBA: pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo za prevoz do letališča.

ODKRITA BESEDA: Vrstni red ogledov se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa.

POMEBNO: Za vstop v Rusijo je potreben vizum, ki ga lahko uredimo na agenciji. Potrebujete: potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev po zaključku potovanja, 1 fotografijo, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco (Coris ali podobno–kritje najmanj 30.000 €), izpolnjen formular. Vse potrebne dokumente nam dostavite vsaj 3 tedne pred potovanjem, da jih lahko posredujemo na rusko ambasado. Vizirane potne liste prejmete na dan potovanja od vodnika.

POMEMBNO: Skladno z 900. členom Zakona o obligacijskih razmerjih si pridržujemo pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov, hotelov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo programa).

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE , ki so sestavni del programa in pogodbe/voucherja, so vam kot posebna tiskana priloga k programu na voljo v vseh poslovalnicah  KOMPASA.