Loading Dogodki
  • This dogodek has passed.
 

ODHOD: 6.12. – 8.12.2019
ČAS POTOVANJA: 3 DNI/ 2 NOČI
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 35
ČAS ZA PRIJAVO: 45 dni pred odhodom

 

  1. DAN: SLOVENIJA – BRNO – PRAGA

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v Kamniku ob 4.00. Vožnja mimo Celja, Maribora in Dunaja proti Češki. Ustavili se bomo v drugem največjem mestu na Češkem – v Brnu. Ogledali si bomo stari del mesta, kjer bomo videli ukrivljeno pročelje stare mestne hiše. Videli bomo možička na Jakobovi cerkvi in se slikali v brnskem zmaju. Nadaljevali bomo z vodenim ogledom pivovarne Starobrno, ki je ena izmed najstarejših pivovarn na Češkem. Ogledali si bomo pridelavo piva in imeli možnost degustacije. Sledila bo vožnja proti zlati metropoli, kamor bomo prispeli v večernih urah. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

  1. DAN: PRAGA

Po zajtrku se bomo preko Karlovega mostu odpravili do Karlove ulice in do Staromestnega trga s slavno astronomsko uro, videli bomo tudi mestno hišo, spomenik Jana Husa in druge znamenitosti. Sprehod po centru mesta in možnost obiska največjega grajskega kompleksa Hradčani (doplačilo). Radi bi vas spomnili, da je naš veliki arhitekt Jože Plečnik dal velik pečat pri obnovi Hradčanov. Sprehodili se bomo po dvoriščih, obiskali kraljevo palačo, čudovito katedralo Sv. Vida z grobnico Janeza Nepomuka, simpatično Zlato uličko in najstarejšo cerkev na gradu. Videli bomo tudi menjavo častne straže.  Sledilo bo nekaj prostega časa za kosilo, samostojne oglede ali vrček okusnega češkega piva in obisk  predbožičnih stojnic. V večernem času možnost večerje v znani pivnici (za doplačilo).

  1. DAN: PRAGA – SLOVENIJA

Po zajtrku bomo imeli možnost panoramske vožnje z ladjico po Vltavi (doplačilo), ali prosto za samostojno raziskovanje Prage. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod okrog polnoči.

ŠT. PLAČANIH OSEB454035
CENA NA OSEBO V EUR159169179


CENA NA OSEBO VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestnine, pristojbine in parkirnine, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, 1 x večerja v hotelu, zunanje oglede po programu, obisk pivovarne Starobrno, vodenje, organizacijo potovanja in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 25 EUR, voden ogled z lokalnim vodnikom notranjosti Hradčanov 18 EUR/osebo, večerja v pivnici 21 EUR/osebo, vožnja z ladjico 12 EUR/osebo.