Spomladanski meseci so na OOZ Kamnik minili v znamenju mnogih izobraževalnih dogodkov, ki so bili dobro obiskani. Zato za vas z veseljem že pripravljamo jesenski program, ki ga bomo objavili v začetku septembra.

V okviru Obrtno-podjetniškega zborničnega sistema je v tem obdobju potekal eden večjih dogodkov – to so Zahteve slovenske obrtni in podjetništva, ki so bile letos organizirane v Portorožu. Najvišjim predstavnikom vlade smo predstavili zahteve, ki bi pomenile zmanjšanje administrativnih ovir in bolj prijazno poslovno okolje. Njihovo uresničevanje bomo spremljali ob nastajajoči se zakonodaji. Zahtev do vlade imamo vsako leto več, zato se upravičeno sprašujemo, kako doseči, da bo država vendarle prisluhnila gospodarstvu, ki polni njeno blagajno. O naših zahtevah ste lahko videli kar nekaj novinarskih prispevkov, podroben prispevek je tudi v reviji Obrtnik podjetnik, zato so se v našem glasilu članku o tem izognili.

Naše Podjetniške novičke so tokrat namenjene nekaterim zakonodajnim spremembam, ki se obetajo na področju gradbeništva in varovanja osebnih podatkov. Oba zakona bomo spremljali tudi v bodoče in ker bodo spremembe obeh zakonov vplivale na veliko naših članov, bomo proti koncu leta in v
začetku leta 2018 oba zakona obravnavali tudi na seminarjih.

Pripravili smo tudi dve obvestili, ki jih je na poslovne subjekte naslovil FURS. Eno sporočilo se nanaša na e-vročanje, drugo pa na napake, ki jih zaznavajo na področju poročanja na REK-2 obrazcih.

Med ostalimi novicami ne spreglejte povabila k sodelovanju na letošnjem sejmu MOS. S skupnim zakupom razstavnega prostor, imate možnost sodelovanja tudi tisti, ki se zaradi visokih stroškov zakupa sejemskega prostora le-teh samostojno ne morete udeleževati!

Vabljeni k branju poletnih Podjetniških novičk!

Želim vam prijetno poletje, kjerkoli ga boste preživeli.

Barbara Jančar Rozman
Sekretarka OOZ Kamnik

Preberite celotne novice >